توسعه ی تفکر کارآفرینی و حرکت به سمت دانشگاه های نسل ۳

انتشار محتوا: ۳ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۰۰:۰۰ قبل از ظهر

در طول تاریخ، دانشگاه ها به عنوان مکان هایی برای آموزش علوم در سطوح عالیه، شناخته می شدند. در طی قرون اخیر، به مرور زمان، علاوه بر آموزش، پژوهش نیز در به نقش های دانشگاه ها اضافه شد و مراکز تحقیقات نیز در دل موسسات دانشگاهی، توسعه یافتند. لیکن به مرور زمان دانشگاه ها دریافتند که صرف آموزش و پژوهش، الزاماً توانمندی های کافی مورد نیاز دانش آموختگان را برای آن ها فراهم نمی نماید. فلذا دانشگاه ها و دانشکده های برجسته ی سراسر جهان، در دهه های اخیر، نقش های نوینی پذیرفته اند و علاوه بر وظایف کلاسیک خود، به خلق ثروت از منابع علمی و پاسخگویی به نیازهای اجتماعی پرداخته اند. به نحوی که کارآفرینی و کسب ثروت از دانش، به عنوان یکی از خصوصیات و ویژگی های دانشگاه های تراز اول جهان در عصر حاضر به شمار می رود که این مقوله توسط برخی صاحبنظران، به عنوان « دانشگاه های نسل سوم » یا « دانشگاه های کارآفرین » نام گذاری شده است.

 

امروزه کارآفرینی در محیط آکادمیک تنها یک انتخاب نیست، بلکه به یک ضرورت تبدیل شده است. فلذا دانشکده ی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی گناباد نیز، برنامه های ویژه ای برای تبدیل شدن به یک دانشگاه کارآفرین تدارک دیده است. به نحوی که ضمن تدوین سیاست های خود در جهت توسعه ی نگاه کارآفرینانه به آموزش و پژوهش های کاربردی، به توفیقاتی نیز در این زمینه نایل آمده است. برخی از اقدامات و فعالیت های انجام شده در این خصوص عبارتند از:

 

۱ - تدوین سیاست های دانشکده ی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی گناباد در راستای حرکت به سمت دانشگاه های نسل ۳ و کارآفرین:

 

 

 سیاست های دانشکده ی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی گناباد در راستای حرکت به سمت دانشگاه های نسل ۳ و کارآفرین

 

 

 

 توجه ویژه به مقوله ی کارآفرینی در وبسایت دانشکده ی پزشکی با در نظر گرفتن بخش اختصاصی برای این مقوله.

 

 

 

۲ - حمایت از انجمن های علمی دانشجویی به ویژه انجمن های دارای رویکرد مثبت در جهت توانمندسازی اعضا و برنامه ریزی برای کارآفرینی و خلق ثروت از دانش: به منظور تشویق دانشجویان به انجام فعالیت های علمی هدفمند و برنامه ریزی شده، حمایت های ویژه ای از برخی از انجمن های علمی دانشجویی شده است که یکی از انجمن های علمی شاخص در این زمینه، « انجمن دانشجویی سلامت الکترونیک » است. اختصاص فضای ویژه در وبسایت دانشکده ی پزشکی، آموزش های ویژه در خصوص تعلیم علوم و فنون کاربردی در حوزه ی سلامت الکترونیک توسط اساتید خبره ی این حوزه، و ... » در زمره ی حمایت های ذکر شده از انجمن های فعال با رویکرد کارآفرینی به شمار می رود. در حال حاضر انجمن دانشجویی سلامت الکترونیک به عنوان یک بازوی توانمند علمی و اجرایی برای دانشکده ی پزشکی به شمار می رود و پس از آموزش برخی علوم و فنون کاربردی حوزه ی سلامت الکترونیک به دانشجویان فعال در انجمن، از توانمندی دانشجویان کارآزموده ی این انجمن در جهت مدیریت و سازماندهی برگزاری وبینارها، تله کنفرانس ها، مورنینگ ریپورت های آنلاین، تله گراندراندها و ...، و نیز ساخت محصولات کاربردی AR، VR و ... بهره برده می شود:

 

 

 

 

 برگزاری کارگاه آموزش ساخت فیلم های واقعیت مجازی ۳۶۰ درجه VR برای انجمن دانشجویی سلامت الکترونیک.

 

 

 

 

 ساخت اولین محصول آموزشی VR حوزه ی اخلاق حرفه ای به صورت سناریوهای اخلاق حرفه ای مبتنی بر فناوری واقعیت مجازی به وسیله ی دانشجویان آموزش دیده در انجمن علمی دانشجویی سلامت الکترونیک.

 

 

 

 

 

 برگزاری کارگاه آموزشی کار با نرم افزار ادوبی کانکت و راه اندازی و مدیریت برنامه های آموزش از راه دور اعم از وبینار، تله کنفرانس و ... برای انجمن دانشجویی سلامت الکترونیک.

 

 

 

 

 برگزاری و مدیریت موفق جلسات آموزش از راه دور توسط دانشجویان فعال در انجمن دانشجویی سلامت الکترونیک و کاهش هزینه های آموزشی با استفاده از توانمندی نیروهای جوان و خلاق دانشجو به جای کارمندان رسمی.

 

 

 

 

 ۳ - برگزاری جلسات مختلف با چهره های اثرگذار و تسهیل گر در حوزه ی کارآفرینی:

 

 

 

 

 

 

 

 

 حضور جناب آقای مهندس جوانبخت، رییس وقت شورای دستیاران جوان وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات در دانشکده ی پزشکی و برگزاری چند جلسه با مسئولان دانشگاه و دانشجویان فعال در انجمن دانشجویی سلامت الکترونیک به منظور شناسایی فرصت ها و راهکارهای توسعه ی کسب و کارهای دانش بنیان با استفاده از پتانسیل های دانشجویان  علوم پزشکی  فعال در حوزه ی سلامت الکترونیک و درج گزارش این دیدارها در صفحه ی رسمی اطلاع رسانی ایشان در فضای مجازی.

 

 

 

 

۴ - فعالیت موثر اعضا محترم هیات علمی دانشکده ی پزشکی در حوزه ی کارآفرینی: برخی از اعضا محترم هیات علمی دانشکده ی پزشکی، سوابق درخشانی در حوزه ی کارآفرینی داشته و ضمن ثبت هسته ی فناور و تبدیل هسته های مربوطه به شرکت های تجاری، علاوه بر خلق ثروت و یا کاهش هزینه های دانشکده و دانشگاه از طریق تفاهم نامه های همکاری، به عنوان افراد صاحب نظر در حوزه ی کارآفرینی  شناخته شده و در کمیته های علمی رویدادهای معتبر کارآفرینی در سطح ملی، به عنوان عضو کمیته ی علمی فعالیت می نمایند.

 

 

 

 فعالیت شرکت های فناور استارتاپی مستقر در مرکز رشد فناوری دانشگاه با محوریت تولید ثروت از دانش که تحت مالکیت اعضا محترم هیات علمی دانشکده و تعدادی از پژوهشگران دانشگاه می باشند.

طراحی و پشتیبانی: پورتال زینوپارس