استفاده از کلینیک مجازی و تله مدیسین به منظور تحقق آموزش پاسخگو (مبتنی بر نیازهای جامعه)

انتشار محتوا: ۴ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۰۰:۰۰ قبل از ظهر

به منظور برقراری ارتباط مستمر بین مراکز بهداشتی درمانی روستاییو شهری با درمانگاه ها و بیمارستان های آموزشی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی گناباد، دانشکده ی پزشکی با توجه به توانمندی های خود و با تکیه بر فناوری های نوین ارتباطی و تجهیزات پیشرفته ی مورد استفاده در پزشکی از راه دور (تله مدیسین) اقدام به تاسیس اولین کلینیک مجازی آموزشی - درمانی کشور با استفاده از تله مدیسین نموده است که این کلینیک ابتدائاً در بیمارستان آموزشی درمانی ۲۲ بهمن گناباد و مدتی در بیمارستان آموزشی پژوهشی درمانی علامه بهلول گنابادی (ره) مستقر گردیده است که اخیرا فاز ۱ طرح پایلوت آن به اتمام رسیده و با توجه به انتقال محل کلینیک های تخصصی بیمارستان آموزشی پژوهشی درمانی علامه بهلول گنابادی (ره) به ساختمان جدید، موقتاً تا انتقال تجهیزات ازساختمان قدیم به ساختمان جدید، فعالیت آن کاهش یافته است. در این کلینیک، تعدادی از مراکز بهداشتی روستایی و شهری (همچون مرکز بهداشتی کاخک، بیمرغ، فخرآباد و ...) که دارای پزشک عمومی مستقر و قابلیت اتصال به اینترنت یا اینترانت هستند، با استفاده از تجهیزات تله مدیسین به کلینیک مجازی تخصصی بیمارستان آموزشی پژوهشی درمانی علامه بهلول گنابادی (ره) که عضو محترم هیات علمی متخصص داخلی در آن مستقر است، متصل شده و در طی آن، تعدادی از بیمارانی که پزشک عمومی مرکز مذکور قصد ارجاع غیر اورژانسی آن ها را دارد، به صورت آنلاین (صوتی و تصویری) با متخصص داخلی عضو هیات علمی مستقر در کلینیک مجازی در تعامل خواهند بود و نتیجه ی مشاوره به صورت آنلاین و آنی به پزشک عمومی مرکز بازخورد داده شده و تصمیمات و دستورات مقتضی به پزشک عمومی مرکز، اعلام می گردد. لازم به ذکر است که تعدادی از پزشکان عمومی مراکز، خود فارغ التحصیل دانشکده ی پزشکی گناباد بوده و آشنایی نسبی با سلامت الکترونیک و تله مدیسین دارند و در دوره ی پزشکی عمومی خود با این مساله آشنا شده اند. همچنین پس از کسب رضایت آگاهانه از بیماران، در صورت اجازه ی آنان، در اتاق کلینیک مجازی، کارآموزان و اینترن های پزشکی نیز حاضر بوده و فرآیند مشاوره و پرسش ها و پاسخ های رد بدل شده بین پزشک عمومی مرکز و متخصص عوض هیات علمی را از نزدیک ملاحظه نموده و یافته های معاینه ی تصویری و بعضا صوتی معاینه ی بیمار را خواهند دید. این امر به دانشجویان و اینترن ها کمک می کند تا علاوه بر بیماران ارجاعی به بیمارستان، بیماران مراجعه کننده به مراکز بهداشتی روستایی و شهری را که بخش اعظم مراجعین آن ها را در دوره ی طرح یا خدمت به عنوان پزشک خانواده را تشکیل می دهند، تا حدود زیادی بشناسند و با بیماری های شایع جامعه، مشکلات تشخیصی و درمانی شایع این بیماران و سایر نکات بالینی مورد نیاز در این خصوص، آشنا گردند. تصاویر زیر، نمونه هایی از این گونه مشاوره های انجام شده در کلینیک مجازی را نشان می دهد:

 

 

 

 مشاوره ی آنلاین بین پزشک مرکز روستایی فخرآباد بجستان (فارغ التحصیل دانشکده ی پزشکی گناباد) با عضو هیات علمی متخصص داخلی دانشکده در کلینیک مجازی بیمارستان آموزشی پژوهشی درمان علامه بهلول گنابادی (ره).

 

 

 

 مشاوره ی آنلاین بین پزشک مرکز روستایی فخرآباد بجستان (فارغ التحصیل دانشکده ی پزشکی گناباد) با عضو هیات علمی متخصص داخلی دانشکده در کلینیک مجازی.

 

 

 

 

  مشاوره ی آنلاین بین پزشک مرکز روستایی فخرآباد بجستان (فارغ التحصیل دانشکده ی پزشکی گناباد) با عضو هیات علمی متخصص داخلی دانشکده در کلینیک مجازی.

 

 

 

 

 

 گزارش خبری شبکه ی استانی خراسان رضوی از افتتاح اولین کلینیک مجازی تخصصی مبتنی بر تله مدیسین کشور در دانشگاه علوم پزشکی گناباد. (حضور فراگیران در کنار عضو هیات علمی، مشهود است.)

 

طراحی و پشتیبانی: پورتال زینوپارس